terug

Metz gaat de studio in


Metz staat voor velen synoniem aan de staafflitser. Die maakt Metz net als de gewone opsteekflitsers nog steeds, maar dan een stuk geavanceerder dan eerst. Voor het eerst gaat Metz nu ook de studio in en komt het merk met LED-licht voor video. Metz neemt die stap omdat steeds meer beeldmakers behoefte hebben aan studio- of LE-licht. Dat hoeven niet per se professionele fotografen of filmers te zijn. Met de nieuwe apparatuur mikt Metz onder andere ook op serieuze amateurfotografen en internetwinkels.
De studioflitsers krijgen de naam Mecastudio en worden geleverd in twee series: de Top Line (TL) en de Basic Line (BL). Beide series krijgen, in ieder geval voor nu, twee modellen. De TL-serie heeft achterop de flitskop een touchscreen. Dat is uniek bij studioflitsers. Via een USB-poort kan de firmware van de flitsers worden geüpgraded. De behuizing van de Metz Top Line is gemaakt van metaal. De Topline wordt geleverd met twee vermogens. De eerste is de Metz TL-300 met een opbrengst van 300 Ws. Daarnaast komt de Metz TL-600 met 600 Ws aan opbrengst. Meer bedoeld voor de amateur zijn de Metz BL-200 en de Metz BL-400, met een vermogen van respectievelijk 200 en 400 Ws. In tegenstelling tot de Top Line, worden de Metz Basic Line flitsers gewoon bediend met knoppen. De vier flitsers zijn ook in een set te koop, met statieven en lichtomvormers. Metz gebruikt voor de lichtomvormers de bajonetvatting van Bowens.
Voor continu licht heeft Metz de Mecalight-serie. Er komen drie lampen: de Metz Mecalight LED-480, de Mecalight LED 320 en de Metz Mecalight LED 160. De getallen geven het aantal lux aan dat door de LED’s wordt opgebracht. Bij iedere Mecalight wordt een diffusor en een kleurenfilter meegeleverd, die door een magneet snel voor het licht kunnen worden gezet. De LED 160 kan ook worden aangesloten op de LED 320 en 480, om zo nog meer licht te hebben.
Tot slot heeft Metz ook nog een nieuwe opsteekflitser, de mecablitz 52 AF-1. De flitser is gebaseerd op de Metz 44 AF-1, maar heeft een hoger richtgetal van 52. De nieuwe flitser heeft als eerst opsteekflitser een touchscreen. Dat scherm draait als de flitser wordt gekanteld. Metz levert de Mecablitz 52 AF-1 voor Canon, Nikon, Olympus, Panasanoc, Leica, Pentax en Sony. Metz komt ook met allerlei nieuwe accessoires, die niet alleen op de 52 AF-1 kunnen worden gebruikt, maar ook op andere flitsers.
Prijzen van de nieuwe spullen van Metz zijn nog niet bekend.


Bekijk ook deze items