terug

‘Met eigen ogen’ in Fotografencafé

Op maandag 3 februari vindt bij Fotografencafé Kasteel Woerden de opening plaats van expositie “MET EIGEN OGEN”, waarin onbekende talenten zullen exposeren. Hun werk hangt in Fotogalerie in de Gewelven. De bijeenkomst is op maandag 3 februari 2014, aanvang 20.00 uur.

Fotografencafé Kasteel Woerden, 3 juni 2013 © Aad van Vliet
Fotografencafé Kasteel Woerden, 3 juni 2013 © Aad van Vliet

Fotogalerie in de Gewelven is tot verboden terrein verklaard, afgesloten en verduisterd. Daar hangt het werk van “aanstormende talenten”: 89 fotografen hebben zeer divers werk ingestuurd, vaak na aanbeveling van de fotobesprekers van Fotografencafé Kasteel Woerden. Een onafhankelijke en deskundige jury heeft gekozen. Van 11 fotografen is het werk groot geprint en in de Gewelven opgespannen. In het Grand Café, aansluitend op de opening, zal initiatiefnemer Hans van Ommeren een tipje van de sluier oplichten. Wethouder Bob Duindam, een gedreven fotografie liefhebber, geeft prijs wie de jury is en zal in de Gewelven die 11 fotografen in het licht zetten.
Verder is er volop gelegenheid voor fotobespreking en discussie met collega-fotografen en kan men op informele wijze eigen werk tonen aan andere fotografen aan de stamtafel met 3 daglichtlampen. Een team van fotobesprekers is aanwezig zodat men hen werk kan voorleggen bij daglichtlampen, vanaf 21.30 uur in het restaurant van Kasteel Woerden.
Team Fotografencafé Kasteel Woerden verwacht de volgende foto-besprekers:

  • Dies Groot: landschapsfotografie, portret- en macrofotografie, fotoreizen, fotocursussen, workshops
  • Katharina Pöhlmann: conceptuele fotografie, portret, architectuur, film en video
  • Barend Houtsmuller: modelfotografie, abstracte stillevens
  • Luuk Huiskes: landschapsfotografie, portretfotografie, documentaire fotografie
  • Corrie de Kruif: conceptuele en documentaire fotografie, met het accent op emoties

De toegang tot Fotografencafé Kasteel Woerden is gratis. Elke bijdrage is welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening.