terug

Meest uitzonderlijke camera’s deel 2

Vorige week schreven wij al over een aantal uitzonderlijke camera’s die er bedacht worden. Er zijn nog meer concepten van camera’s die revolutionair zijn of gewoonweg vreemd.

D-CAN

Ontwerper Jean-michel Bonnemoy is van mening dat de vorm van de traditionele camera achterhaald is. Vroeger werden ontwerpers beperkt door het filmrolletje, die tijd is voorbij. Door de ‘digitale revolutie’ zou er geen reden meer zijn om vast te houden aan de traditionele vorm. Een cilindervormige camera is volgens Bonnemoy economischer en gebruikersvriendelijker.
Voor meer informatie en foto’s: yankodesign.com/traditional-camera-shapes-are-wrong

Sling Shot

Wil je eens een foto maken van vrienden zonder die geforceerde glimlach? Laat ze dan eens schrikken door ze te schieten met de Sling Shot camera. Het idee achter deze camera is dat je de Sling Shot richt op iemand en door de trilling van het touwtje zal er een foto gemaakt worden. Zo zal de eerste foto een geschrokken blik zijn die gevolgd wordt door een opgeluchte glimlach wanneer ze beseffen dat er geen gevaar voor ze is.
Kijk voor meer foto’s en informatie op yankodesign.com/candid-camera-with-a-sling

Concept camera’s Nikon

Nikon heeft ook verschillende foto’s op het internet staan die camera concepten laten zien. Eén daarvan is deze foto. We hebben al eens eerder een stukje geschreven over deze camera’s.
Er is alleen nog niet meer duidelijkheid geworden. Wat zouden de mogelijkheden van deze camera’s zijn? Voorlopig zullen we moeten gissen en nikonrumors.com in de gaten houden.

Lytro

De meeste camera’s in dit lijstje zijn nog op conceptbasis en hebben soms nog niet eens een prototype. De Lytro camera is hier anders in. We schreven al eens eerder over deze camera, toen was alleen nog onduidelijk vanaf wanneer deze verkrijgbaar was en wat de prijs zou kunnen zijn.
Deze camera, waarmee je kan focussen nadat je een foto hebt gemaakt, is vanaf nu verkrijgbaar. De Red Hot (16gb) kost $499,- en de Graphite en de Electric Blue (8gb) kosten $399. De foto’s die gemaakt worden met de Lytro camera kunnen gedeeld worden op Facebook en daar kunnen je vrienden de foto’s ook de foto opnieuw focussen. Voor meer informatie kijk je op https://www.lytro.com.
In deel drie van deze serie laten we nog een aantal ‘uitzonderlijke’ camera’s laten zien; hou hiervoor PF.nl in de gaten.

Tags: Lytro Nikon

Bekijk ook deze items