terug

Meest uitzonderlijke camera’s deel 1

Eerder berichten wij al over een nogal vreemde camera volgens IKEA-concept, maar er zijn meer camera´s op deze wereld met een afwijkende vorm of werkingsprincipe. De meeste hiervan zijn (helaas) nog conceptcamera’s.

De Instagram Socialmatic Camera

Het idee achter deze camera is om het icoontje van de Instagram applicatie te veranderen in een echte camera. Veel mensen hebben gezegd dat nu Instagram een miljard dollar rijker is ze ook wel een echte camera kunnen bouwen. In plaats van je mobiel maak je een foto met deze camera en deel je deze via Wifi naar bijvoorbeeld Facebook. Ook is er een mogelijkheid om de foto’s direct te printen met de internet printer. Feitelijk is het gewoon een met Instragram-stickers beplakte Polaroidcamera. Toch benieuwd? Ga dan naar adr-studio.it.

De WVIL camera

Waarom zien camera’s er vandaag de dag hetzelfde uit als 60 jaar geleden? Waarom helpt mijn camera mij niet op weg om een betere fotograaf te worden? En waarom kan ik mijn foto’s die ik maak niet meteen delen op mijn social network? Dit vroegen de bedenkers van deze camera zich af en bedachten toen deze camera. Het unieke aan deze camera is dat de lens van de camera afgehaald kan worden en dan zonder body gebruikt kan worden. De body kan nu als draadloze viewfinder worden gebruikt. Voor meer informatie: artefactgroup.com.

Ubi camera

Een frame van je vingers maken en dan proberen een goede kadrering te vinden voor de foto die je wilt gaan schieten. Nu hoef je niet eens meer een camera te pakken, de camera zit namelijk aan je vingers vast. Door het maken van een frame met je vingers bepaal je de kadrering en als je je gezicht dichterbij de camera brengt dan zoomt de camera in. Met een simpele druk op de knop wordt er dan een foto gemaakt. Al met al lijkt het mij nog ontzettend lastig, helemaal met die kabel. Maar ze zijn hier nog mee bezig en misschien wordt dit wel een erg handige gadget. diginfo.tv/v/12-0047-r-en.

All.Round SLR Camera

Zoek je een draagbare, flexibele en veelzijdige camera’s? Dan is dit jouw ideale camera volgens de Nieuw-Zeelandse uitvinder. Deze camera ‘kan’ vanuit elke hoek een foto maken en moet volgens de bedenkers de ideale camera zijn. Doordat de behuizing flexibel is kan deze alle kanten opdraaien. Het idee is dat alle universele lenzen gebruikt kunnen worden op deze camera en de foto wordt dan door kabels verstuurd naar het scherm. Ben je benieuwd naar deze camera? Kijk dan eens op behance.net/AllRound-SLR-Camera.

Apple iCam

De iPhone staat al in de top van de meeste gebruikte compact camera’s. En deze Italiaanse conceptcamera kan daar een aanvulling op worden. Het is de bedoeling dat het een accessoire voor de iPhone wordt. Je klikt de iPhone in de camera en je kunt een foto maken. Het idee is om verschillende lenzen op de camera te kunnen zetten en de foto’s meteen kunt bewerken op de iPhone. Kijk voor meer informatie op: adr-studio.it.
Klik hier voor het vervolg met nog meer vreemde camera’s.


Bekijk ook deze items