terug

Master Review: Serieuze fotofeedback via Internet

Van links naar rechts Barend Houtsmuller en  Gert-jan van Geerenstijn, de intiatiefnemers van MasterReview
Van links naar rechts Barend Houtsmuller en Gert-jan van Geerenstijn, de intiatiefnemers van MasterReview

 
Waren fotobesprekingen op internet vaak beperkt tot een opbeurend zinnetje of een Like  op een forum, 6 mei is dat over. Dan start Master Review, een Nederlandse internetservice waar je foto’s digitaal naar toestuurt en een filmpje met een bespreking terugkrijgt.
Voor Master Review hebben initiatiefnemers Barend Houtsmuller en Gert-jan van Geerenstijn tegen de dertig doorgewinterde fotobesprekers aangetrokken.  Daar zitten docenten van fotografieopleidingen bij, als Jaap Bijsterbosch, Tom Meerman en Rutger ten Broeke, schrijvers over fotografie als Rik Suermondt, Diane Bokje en Sonja van Driel. Bekende fotografen als Peter Paul Huf, Patricia Steur en Luuk Huiskes en anderszins toonaangevende mensen in de Nederlandse fotografie als Reinout van de Bergh en Adriaan Monshouwer.
 
Het is betaald, een bespreking in de vorm van een screencast, een video van het beeldscherm van zeven foto’s van kost 29 euro. Je kunt aangeven welke aspecten van je foto’s extra aandacht mogen krijgen. De link naar de screencast krijg je binnen 5 dagen toegestuurd. De duurste bespreking is 100 euro. Dan kun je 50 foto’s uploaden en is de bespreking live via Skype, Facetime of telefoon, duurt ongeveer een uur en gebeurt door een bespreker naar keuze.  De dienst is er voor iedereen die serieus met fotograferen bezig is, van beginnende amateur tot ervaren pro. De besprekingen kunnen op ieder niveau. Je kunt vragen om technisch advies, maar bijvoorbeeld ook om ondersteuning in het zoeken naar een eigen stijl of het samenstellen van een portfolio. Een dergelijke dienst is wereldwijd een primeur.
Schermafbeelding 2014-05-06 om 09.36.51

De Master Reviewers

Jaap Bijsterbosch
Diane Bokje
Anna den Drijver
Wilco Dragt
Paul Fleming
Rogier Fokke
Denise Ghering
Dies Groot
Mario Hooglander
Barend Houtsmuller
Luuk Huiskes
Bert Janssen
Paul Koeleman
Diane Kok
Tom Meerman
Adriaan Monshouwer
Bert Nienhuis
Rob Philip
Katharina Pöhlmann
Nicole Robbers
Patricia Steur
Rik Suermondt
Reinout van de Bergh
Sonja van Driel
Pieter van Leeuwen
Martin van Thiel
Astrid Verhoef
 

Ook en review bestellen? klik hier

Disclosure: Pieter van Leeuwen is ook aangetrokken als Master reviewer