terug

Mamiya Leaf

De nieuwe camera van Mamiya Leaf, die overigens ook als Phase One wordt geleverd, gaat 645DF+ heten. Het is een verbeterde versie van de Mamiya Leaf 645DF. De behuizing is hetzelfde gebleven, maar intern is het nodige verbeterd. Zo zijn alle bewegende delen onder handen genomen. Het spiegelhuis met de mechanische delen is opnieuw ontworpen, waardoor er minder trillingen optreden en de sluiter is robuuster uitgevoerd. De autofocus is sneller en accurater geworden en heeft minder last van pendelen tijdens het scherpstellen. De verbetering is vooral merkbaar bij situaties met weinig licht of contrast. Door een nieuwe instelling kan de achterwand nauwkeurig met de camera worden uitgelijnd. Met de nieuwe lithium accu kunnen tot 10.000 foto’s gemaakt worden. De Mamiya Leaf 645DF+ is geschikt voor de huidige achterwanden, maar is met name bedoeld voor de Leaf of Phase One achterwanden.
Tegelijk met de Mamiya Leaf 645DF+ komt ook een nieuwe Mamiya 28mm LS f/4.5 op de markt. Deze groothoek is ontworpen in samenwerking met Schneider-Kreuznach. Door de centraalsluiter kan ook bij korte sluitertijden worden geflitst. Verder laat Mamiya Leaf weten bezig te zijn met een 240mm objectief en een zoomobjectief. Deze worden eind van het jaar tot begin 2013 op de markt verwacht.
De Mamiya Leaf 645DF+ en de Mamiya 28mm LS f/4.5 worden vanaf oktober 2012 geleverd en kosten elk € 4290,00. De andere twee objectieven worden begin 2013 verwacht.

Tags: Mamiya Leaf

Bekijk ook dit item