terug

Mamiya en Leaf leveren digitale systemen onder één naam


De samenwerking van Mamiya en Leaf gaat een nieuwe fase in met de verkoop van de digitale systemen onder de noemer Mamiya Leaf. Eerder werkten Leaf en Mamiya al nauw samen met de DM-serie, een combinatie van een Mamiya body met een Leaf achterwand. Mamiya blijft ook de camera’s leveren die Phase One onder eigen naam verkoopt. Vreemd is dat niet, want Phase One is eigenaar van Leaf en heeft een meerderheidsbelang in Mamiya.
Met de bundeling van de twee merken hoopt Mamiya Leaf de ontwikkeling van nieuwe producten te stroomlijnen en een betere en efficiëntere verkoop en service te bewerkstelligen. Beide merken blijven op zich als zelfstandige eenheden bestaan. Het samenvoegen van de merknamen is vooral om duidelijk te maken dat ze een compleet digitaal systeem aanbieden. De camera’s en de objectieven dragen de naam Mamiya, de achterwanden zijn van Leaf. Beide componenten blijven ook los van elkaar te koop. Het samenvoegen van de merknamen heeft evenmin invloed op de analoge camera’s van Mamiya.
Ieder compleet systeem van Mamiya Leaf, variërend van 22 tot 80 megapixelsystemen, wordt geleverd met zowel Phase One Capture One als Leaf Capture.


Bekijk ook deze items