terug

Magnum Photos zoekt nieuwe leden

Magnum Photos is een fotoagentschap dat wordt gerund door haar leden/fotografen. Deze leden komen elk jaar bij elkaar tijdens het laatste weekend van juni. Ze bespreken dan de stand van zaken van de organisatie en houden een dag vrij om nieuwe aanmeldingen te bekijken. Uit deze aanmeldingen worden er portfolio’s gekozen die potentie hebben om “Nominee Member” te worden.
Na twee jaar “Nominee Member” te zijn geweest kan die persoon een nieuw portfolio presenteren om ten slotte nog eens twee jaar later volwaardig lid te kunnen worden.
Nu is het bijna zo ver dat de leden bij elkaar komen en krijgen fotografen de kans om hun portfolio’s in te zenden naar Magnum Photos. Europese fotografen kunnen hun portfolio’s tot 8 juni 2012 sturen naar het Magnum-kantoor in Parijs.

De inzendingseisen zijn:

  • maximaal 80 foto’s;
  • geen foto’s verwerkt in een video of een slideshow;
  • resolutie per foto moet minstens 72 dpi zijn en maximaal 1200 pixels aan de langste kant;
  • foto’s aanleveren op CD-ROM als JPEG-bestanden met een 8-10 compressie;
  • de bestandsnamen moeten genummerd zijn in de volgorde waarin deze gepresenteerd moeten worden met daarachter uw achternaam (bijvoorbeeld: 01smith, 02smith, 03smith, etc.);
  • voeg een .doc of .pdf bestand toe aan de CD-ROM met daarop uw curriculum vitae, biografie, contact gegevens en een beschrijving van uw werk.

Voldoet uw inzending niet aan de eisen dan komt u niet in aanmerking voor een lidmaatschap.
Bovenstaande voorwaarden zijn niet van toepassing op inzendingen van gedrukte boeken, foto’s of portfolio’s. Maar uw opmaakvaardigheden worden net zo belangrijk geacht als uw vermogen om te fotograferen. Houd hier rekening bij tijdens het verfijnen van uw inzending. Voor meer informatie hierover gaat u naar de website.
Stuur uw portfolio op naar:
Magnum Photos Inc./ Portfolio Review
19 Rue Hegesippe Moreau
75018 Paris
France
Voor meer informatie kunt u mailen naar email magnum@magnumphotos.fr of naar de website http://agency.magnumphotos.com/about/submission.


Bekijk ook deze items