terug

Lorenzo Vitturi : het beeld van Unseen 2014

Unseen toont met trots het eerste beeld van de campagne van Unseen 2014, gemaakt door het aanstormende fotografietalent Lorenzo Vitturi (1980, Venetië). De campagne is het resultaat van een inspirerende samenwerking tussen de award winnende fotograaf, die met zijn werk de grenzen tussen fotografie, sculptuur en performance opzoekt, en Unseen, het fotografiefestival dat zich op nieuwe fotografie richt. 
De campagne voor Unseen 2014 bestaat niet uit één enkel traditioneel beeld, maar toont verschillende stadia van het werkproces van Lorenzo Vitturi. Vitturi gebruikt het oog als symbool voor het concept van Unseen. Hij maakt een sculptuur van gevonden voorwerpen, waarbij hij een  simpel geometrisch patroon op verschillende niveaus herhaalt. Het resultaat is een serie foto’s die de diverse stadia van de sculptuur laten zien. Pas tijdens Unseen zal het werkproces volledig voltooid zijn, als Vitturi van de originele sculptuur een enorme installatie heeft gemaakt op het festivalterrein. ’Vitturi’s campagnebeelden zullen ook, in kleine oplage, tijdens Unseen 2014 voor verkoop beschikbaar worden gesteld.
“Ik ben heel blij met de samenwerking met Unseen,” aldus Lorenzo Vitturi. “Ik heb de kans gekregen om een compleet project te realiseren, waarin ik de multidisciplinaire aanpak van mijn werk goed kan laten zien. Normaal gesproken is een campagne slechts een serie van beelden. Bij Unseen is het nu een volledig kunstproject geworden.”
“We hebben Lorenzo Vitturi gevraagd om een levendige en explosieve campagne te maken. De nieuwe generatie fotografen zet het medium breder in en Vitturi doet dit door zijn sculpturen en installaties fotografisch vast te leggen. We kijken enorm uit naar het eindresultaat van onze samenwerking,” zegt Pjotr de Jong, partner van Unseen en creatief directeur bij van Vandejong Creative Agency.
Voor meer informatie: http://www.unseenamsterdam.com

From the series 'A durian growing a swinging sponge on a fractal evening', 2014 -® Lorenzo Vitturi
From the series ‘A durian growing a swinging sponge on a fractal evening’, 2014 -® Lorenzo Vitturi


Bekijk ook deze items