terug

L’iris d’Or voor Mitch Dobrowner

De Amerikaanse fotograaf Mitch Dobrowner heeft dit jaar de hoogste onderscheiding bij de Sony World Photography Awards, de l’Iris d’Or, gewonnen. Dobrowner krijgt de prijs voor zijn serie Storms. Volgens juryvoorzitter W.M. Hunt combineert Dobrowner het de beste combinatie maakt van zowel klassieke als eigentijdse fotografie. “Hij brengt een gevoel van geschiedenis en vakmanschap over terwijl hij de grenzen van zijn verbeelding en zelfs fysische grenzen opzoekt. Zijn werk toont een organische haast en is tegelijk erg goed gemaakt.” Als prijs ontvangt Dobrowner een bokaal, een camera-uitrusting van Sony en een geldbedrag van $ 25.000.
Rob Hornstra zorgde met zijn serie The Sochi Singers voor het Nederlandse succes. In de categorie Arts and Entertainment won hij de eerste prijs. Bij de open categorie won de Duitser Tobias Bräuning, de Brit Asef Ali Mohammad won de eerste prijs bij de studenten.
De jury moest dit jaar kiezen uit meer dan 112.000 foto’s, gemaakt door fotografen uit 171 landen. Het hoogste aantal dat tot nu toe is ingezonden bij de Sony World Photography Awards.


Bekijk ook deze items