terug

Lichtgevoelige standaardzoom voor Micro Four Thirds


Panasonic heeft een lichtgevoelige standaardzoom voor het Micro Four Thirds systeem aangekondigd, de LUMIX G X VARIO 12-35mm/F2.8 ASPH./POWER O.I.S. Voor het eerst heeft een zoomobjectief een vast diafragma over het gehele bereik. Het objectief heeft een met kleinbeeld vergelijkbaar brandpunt van 24-70mm en over het hele bereik f/2.8 als grootste diafragma. Daarmee is het objectief de compacte evenknie van een bij DLSR populair objectief. De scherptediepte is overigens, door de compactere sensor, wel groter dan bij een fullframe camera. Het is te vergelijken met f/5.6.
De Panasonic LUMIX G X VARIO 12-35mm/F2.8 ASPH./POWER O.I.S. is onderdeel van de ‘X’ serie van Panasonic, de luxere reeks voor het Micro Four Thirds Systeem. Het objectief is dan ook goed afgedicht tegen stof en regen en heeft onder andere een rubber ring bij de vatting om voor een goede afdichting te zorgen. Verder heeft het objectief de nieuwste beeldstabilisatie ingebouwd en door de interne scherpstelling verandert de lengte van het objectief niet tijdens het scherpstelling. het geluid van de autofocus is minimaal, zodat het objectief ook goed te gebruiken is met filmen.
Het objectief is opgebouwd uit veertien elementen in negen groepen. Een UED (Ultra Extra-Low Dispersion) element reduceert de chromatische aberratie en een UHR (Ultra High Refractive) moet zorgen voor een hoge scherpte van hoek tot hoek. De Nano Surface Coating vermindert de reflecties in het zichtbare bereik van 380nm-780nm, om overstraling en ghosting te voorkomen.
De Panasonic LUMIX G X VARIO 12-35mm/F2.8 ASPH./POWER O.I.S. is uiteraard te gebruiken op alle camera’s van het Micro Four Thirds systeem. Vanaf juni moet het objectief leverbaar zijn voor een adviesprijs van € 1099,00 inclusief BTW.


Bekijk ook deze items