terug

Lezing Piet den Blanken

Schermafbeelding 2013-12-09 om 09.10.07Documentair fotograaf en fotojournalist Piet den Blanken (1951) reist de hele wereld over om sociale misstanden met de camera vast te leggen. Inmiddels heeft hij vele fotoboeken op zijn naam staan. Het meest recente is ‘Mijn moeder was een echte strijder’ (2013).
Piet den Blanken volgde de opleiding reportagefotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn. In 1978 vestigt hij zich als zelfstandig fotograaf. Zijn reportages – meestal over de onderkant van de samenleving – verschijnen in landelijke en regionale dagbladen, vakbondsbladen en opinietijdschriften. In de jaren tachtig gaat hij ook internationaal werken, waarbij zijn belangstelling voor Latijns Amerika overheerst. Vanaf de jaren negentig keert het thema van de internationale migratie regelmatig terug.
Hoogst actueel is de openstelling van de grens van de Europese Unie voor Roemeense en Bulgaarse arbeiders per 1 januari 2014. Piet den Blanken is onlangs in Bulgarije geweest om de sfeer te peilen.
Piet den Blanken wordt woensdagavond 18 december geïnterviewd door Hans Zoete.
De lezing wordt georganiseerd door Fotografie Stichting Zuid Nederland en wordt gehouden op woensdag 18 december 2013 bij Galerie Pennings, Geldropseweg 61B (eerste etage), Eindhoven. Ontvangst vanaf 19.45 uur, aanvang 20.00 uur. (kosten € 7,50 inclusief koffie/thee).  U kunt zich hiervoor aanmelden via info@fotosz.nl.
Kijk hier voor meer informatie


Bekijk ook deze items