terug

Leica S (007)

Met de Leica S (type 007) toont Leica het nieuwe topmodel in de S-reeks.
Nieuwe onderdelen zijn de Leica CMOS sensor en de Leica Meastro II beeldverwerkingschip.
Leica S_Typ 007
Nieuwe mogelijkheden die deze combinatie de fotograaf biedt zijn een hoge opnamefrequentie van 3,5 beelden per seconde, een hoogste ISO instelling van 6400 en live-view zoekerbeeld plus de mogelijkheid om video in Full-HD vast te leggen. Naast de type 007 wordt overigens ook een lager geprijsd model, type 006 geïntroduceerd.
Het AF-systeem is uitgebreid met mogelijkheden om bewegende onderwerpen te volgen. Ook wordt op basis van de analyse van de beweging en de ontspan vertraging het scherp stellen aangepast. Daarmee wordt echte actie-fotografie op middenformaat mogelijk.
Ingebouwd zijn een WLan en een GPS ontvanger, net als een kunstmatige horizon. De GPS legt de opnamelocatie vast in de EXIF, en stelt de systeem klok af op de lokale tijd. De Wlan optie biedt de mogelijkheid om de camera vanaf tablet of smartphone te bedienen. Het LCD-scherm achterop biedt 920.000 pixels en wordt beschermd door het zeer sterke Corning Gorilla Glass. De spleetsluiter biedt sluitertijden tot 1/4000 seconde, de centraal sluiter in de daarmee uitgeruste objectieven kent een kortste sluitertijd van 1/1000 seconde. Zowel de camera als de objectieven zijn bestand tegen stof en regen.
Leica S_Typ 007_front
De Leica S type 007 komt in het voorjaar van 2015 beschikbaar, een prijs is nog niet bekend.