terug

Leica POP-UP STORE Amsterdam

winkel1+tekst
Leica in Nederland zal, via distributeur Transcontinenta, zeer binnenkort haar eerste Leica POP-UP STORE ooit openen in Nederland. De aanleiding voor deze ‘Leica POP-UP STORE Amsterdam’ is het gegeven dat 2014 in het teken staat van diverse spraakmakende Leica momenten: ‘100 jaar Leica fotografie’, 60 jaar de Leica M en de marktintroductie van het nieuwe Leica T-Systeem. In de unieke ‘Leica POP-UP STORE’ in de Eerste Boomdwarsstraat 10 in Amsterdam (Jordaan) kan iedereen van dinsdag 10 t/m maandag 30 juni op verschillende manieren het merk Leica beleven.
Leica T_silver_CU_01
De combinatie van modern en klassiek interieur van de Leica POP-UP STORE draagt zeker bij aan dit gevoel. Helemaal ingericht in de Leica stijl, inclusief een eye-catching display met het nieuwe, in samenwerking met Audi Design ontwikkelde, Leica T-Systeem. De pop-up store is een tijdelijke winkel waar het primair om de Leica beleving en interactie gaat. Consumenten raken steeds vaker in de ban van een merk en willen daarmee ook verbonden zijn. Een pop-up store is één van de mogelijkheden om die fysieke merkbeleving extra kracht bij te zetten. Transcontinenta wil als Leica importeur met name de Nederlandse Leica fans een verrassende plek bieden waar het verleden, heden en de toekomst van Leica bij elkaar komen.
Je vindt daar straks naast alle mogelijke hedendaagse Leica camera’s en accessoires, merchandising artikelen, T-shirts, boeken en tijdschriften, ook foto’s van Nederlandse Leica fotografen. De Leica POP-UP STORE biedt deze fotografen namelijk op ‘no cure, no pay’ basis de mogelijkheid hun Leica fotowerk te koop aan te bieden. De opbrengst gaat uiteraard in zijn geheel naar de betreffende Leica fotograaf.
Als bezoeker kun je je in de Leica POP-UP STORE Amsterdam optimaal laten informeren over het merk Leica, haar geschiedenis, iconische Leica foto’s bewonderen en lekker ‘ouderwets’ de Leica producten voelen, ruiken en uiteraard proberen. In de periode dat de pop-up store is geopend zullen er ook diverse activiteiten georganiseerd worden. Fotografie workshops, genius bar, fotoshoots, fotowalks, fotowedstrijd en meer. Het actuele overzicht is straks overigens terug te vinden in de event agenda op de speciale website: leicapopupstore