terug

Leica M Monochrom ‘Ralph Gibson’

Leica M Monochrom Ralph Gibson Eerder al had Transcontinenta, de Nederlandse Leica importeur, al aangekondigd dat er een speciale editie zou komen van de Leica M Monochrom. Deze Leica M Monochrom ‘Ralph Gibson’ is nu officieel bekend gemaakt en zal op 11 december 2013 aan Ralph Gibson worden overhandigd door Alfred Schopf, de CEO van de Management Board van Leica Camera AG, in de Leica Store in Lisse.

© Ralph Gibson
© Ralph Gibson
De Leica M Monochrom ‘Ralph Gibson’ heeft een zwartlederen bekleding in vulkanisch patroon en een zilver-verchroomde bovenkant. Bovenop op de camera staat de handtekening van Ralhp Gibson gegraveerd. Waar normaliter Monochrom staat, wordt nu het nummer van de speciale editie aangegeven. Verder zijn de bovenkap, de bodemplaat, de sluitertijdenknop, de ontspanknop en het multifunctionele instelwiel iets anders vormgegeven. Technisch is de speciale editie gelijk aan de gewone Leica M Monochrom. De Ralph Gibson uitvoering wordt geleverd met een Summilux-M 1:1,4/35mm ASPH dat voorzien is van een zilver-geanodiseerde chroom- afwerking. Daarmee is het ook een uniek objectief. Verder wordt de camera geleverd in een speciale verpakking en met een gelimiteerde uitgave van het fotoboek MONO van Ralph Gibson. Van de camera worden slechts 35 exemplaren gemaakt. Daarvoor moet je diep in de buidel tasten, de Leica M Monochrom ‘Ralph Gibson’ kost namelijk €18.000,00 inclusief BTW.
Ralph Gibson zal zelf op 10 december 2013 een lezing geven in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, als onderdeel van de lezingenreeks Fotokroniek. Na de lezing van een uur, is er een half uur tijd voor vragen aan de fotograaf. De toegang kost €10,00 waarbij een drankje is inbegrepen. Reserveren kan via Pakhuis de Zwijger. Werk van Ralph Gibson is vanaf 14 december 2013 te zien in de Kahman galerie in Amsterdam


Bekijk ook deze items