terug

Leica M, Edition 60

Ter gelegenheid van het 60 jaar geleden op de markt komen van de Leica M3, de eerste M-camera, brengt Leica een speciale gelimiteerde editie van de M-P camera op de markt, de „Leica M Edition 60”.
emo_Leica M Edition 60_front
De set bestaat uit de Leica M-P camera (type 240) en een Leica Summilux-M 1:1,4/35 mm ASPH., beide in een door Audi-design ontworpen uitvoering en speciale verpakking.
Deze Leica M edition60 is de eerste digitale camera die helemaal is teruggebracht tot de essentie van het fotograferen.
Leica M Edition 60_2
De belichtingstijd, het diafragma, de afstandsinstelling, de kadrering en de ISO-gevoeligheid, dat zijn de enige zaken die in te stellen zijn. Op de plek waar het LCD-scherm wordt verwacht zit nu een instelschijf voor de ISO-gevoeligheid. Alle opnames worden als RAW-bestand weggeschreven in het standaard DNG bestandsformaat en kunnen verder worden bewerkt in de meegeleverde versie van Adobe Photoshop Lightroom. De fotograaf kan zich volledig op de basis van het fotograferen storten, kijken wat er op de foto moet komen, scherpstellen, belichting regelen en op het juiste moment afdrukken. Deze beperkte opties worden bij de M-60 gecombineerd met hoogwaardige digitale techniek, die echter geen aanleiding biedt om af te leiden van de kern van het fotograferen.
Leica M Edition 60_top
Als materiaal om de camera te maken is gekozen voor hoogwaardig staal bij alle aan de buitenkant zichtbare metalen delen van de camera. De set wordt in een beperkte en genummerde oplage van 600 geproduceerd, met een nummering van 001/600 tot 600/600. Vanaf oktober 2014 is de camera leverbaar, met een richtprijs van € 15.000 voor de camera en het objectief.