terug

LED licht van Hedler

De Hedler Profilux LED1000 is een lamp die wat betreft de aansluitingen voor lichtvormers mooi past bij de andere types verlichting die HedlerLED1000Hedler levert, Halogeen, HMI en flits. Nieuw is, zoals de naam al doet vermoeden, dat er gebruik wordt gemaakt van LED als lichtbron, een 185 watt LED maar liefst wat bij een open lamp op 5 meter afstand nog steeds 1000 Lux aan licht oplevert, 2200 Lux zelfs wanneer de lamp als spot wordt gebruikt waarbij het licht minder gespreid wordt. Het vermogen kan geregeld worden van 5% tot 100%, maar de lamp kan ook direct op vol vermogen ingeschakeld worden. De kleur van het licht wordt gegeven als 5600 Kelvin, mooi daglicht kleur dus, met een CRI die groter wordt gegeven dan 90, wat wel iets zegt, maar helaas ook niet alles.
De LED1000 is voorzien van een display waarop de toestand van het systeem te zien is, maar ook diverse veiligheden die de lamp bij problemen, zoals oververhitting, automatisch uitschakelen zijn ingebouwd. De levensduur van de LED wordt opgegeven als 50.000 uur zonder specificatie van het rendement waaraan de levensduur wordt afgemeten.
Het lijkt een mooi nieuw soort verlichting, waarbij vooral de kleurweergave bij fotografie en video wel iets is waar goed naar gekeken moet gaan worden, dat gaan we doen.
De levering begint eind december 2014, importeur is Transcontinenta.