terug

Leaf Aptus-II 12: veeleisende superachterwand

De Leaf Aptus-II 12 beschikt over een sensor met maar liefst 80 miljoen pixels. Goed voor 8-bits TIFF-bestanden van 240 MB. Niet bedoeld of geschikt voor achteloos fotograferen, maar voor extreem hoogwaardige en met de grootste zorgvuldigheid gemaakte opnamen.
Een digitale achterwand met de fotografische capaciteiten als de Leaf Aptus-II 12 schaf je niet zomaar aan. Niet alleen vanwege de prijs, ook de eisen die aan je fotografische techniek worden gesteld, zijn hoog. En verder heeft zo’n investering natuurlijk alleen zin wanneer de soort fotografie en de klanten erom vragen en ervoor willen betalen.
Wat de fotografie betreft, zal het gaan om bijvoorbeeld hoogwaardige fotografische producties waarbij de detailweergave belangrijk is. De omvang van de bestanden maakt gebruik op vrijwel elke grootte mogelijk. Zeer hoogwaardige optiek, zeer nauwkeurig scherpstellen, een heel goed statief, contactloos bedienen van de camera, vooraf de spiegel opklappen. Alleen dan kan zo’n achterwand ook de kwaliteit leveren die op basis van de specificaties van de sensor mogelijk moet zijn.