terug

Juryleden SO 2013 bekend

Vanaf deze week tot en met 26 mei is het mogelijk om je werk in te zenden voor SO 2013, de nieuwe fotowedstrijd die door PANL in het leven is geroepen. De prijs gaat niet naar de beste foto of beste serie, maar naar de fotograaf die die zich het beste onderscheidt door visie en persoonlijkheid. Je kunt vijf tot twaalf beelden insturen. Dat hoeft geen serie te zijn, het kan een mix zijn van vrij werk, opdrachtwerk, series en losse foto’s. Als het maar duidelijk wordt wat de beeldopvatting van de fotograaf is.
Een jury bepaalt in twee fases wie de drie winnaar zullen zijn. In de eerste ronde wordt vooral gekeken naar de kracht van de foto’s, elk beeld moet voor zichzelf spreken. Daarna gaat een kernjury, bestaande uit vijf leden, veertig fotografen nomineren waaruit de winnaars worden gekozen. De jury bestaat leden van verschillende disciplines, zoals tijdschriften, galeries, mode, reclame en autonome fotografie. Daardoor kan een goed besluit genomen worden over allerlei soorten van fotografie.
De kernjury bestaat uit Merel Bem (kunsthistorica voor oa De Volkskrant en Pf), Marcel Christ (stilleven fotograaf), Peter Hamelinck (creative director G-star), Sabrina Kamstra (curator Academisch Medisch Centrum) en Jeroen van Zwam (creative director Publicis). De overige juryleden zijn grafisch ontwerper Martin Pyper, art director bij TBWA Bert Kerkhof, marketing Commnuncition Manager bij Samsung Roos Bulder, fotograaf Rahi Rezvani, creative director CODE Magazine Peter van Rhoon, art director Magazines Sabine Verschuren oprichter Eric Elenbaas Agency Eric Elenbaas en art director van Vrij Nederland Pieter Schol.
Op 27 juni worden de winnaars en de selectie bekend gemaakt.


Bekijk ook deze items