terug

Jobo vervangt de kleurprocessor

Zelf zwart-witfilms ontwikkelen was lang gemeengoed, kleurenfilms daarentegen werden niet zo vaak zelf ontwikkeld. Vooral het goed op temperatuur houden van de ontwikkelbaden bij het C-41 proces was lastig. Tenzij je een JOBO CPP-2 had. Volgens JOBO beleeft de analoge fotografie een heropleving, terwijl de vaklabs sluiten. Je bent dus, volgens JOBO, meer gedwongen om zelf films te ontwikkelen. Daarom komt het bedrijf op de PhotoKina met een opvolger voor de ontwikkelmachine voor thuis, de JOBO CPP-3.
Een warmwaterbad houdt de chemie op temperatuur, en de ontwikkeltanks roteert eveneens in een warmwaterbad. De maximale temperatuur is 40 graden Celsius. Is de omgevingstemperatuur hoger dan het ontwikkelbad, dan wordt automatisch koud leidingwater in het waterbad gegoten. De ingebouwde timer kan voor tien verschillende ontwikkelprocessen worden ingesteld. Via een LCD kan de temperatuur en het proces worden gecontroleerd.
Alle tanks van het JOBO systeem kunnen op de JOBO CPP-3 worden gebruikt. Goedkoop is de processor niet, de adviesprijs is € 2490,00 inclusief BTW. Optioneel is een hefboom, deze JOBO Lift heeft een adviesprijs van € 349,00 inclusief BTW.


Bekijk ook deze items