terug

Inzenden voor De Fotoprijs

Het Verbond van Verzekeraars, Nikon Nederland, de Steenbergen Stichting en het Nederlands Fotomuseum hebben de handen ineen geslagen om met ingang van dit studiejaar (2008/2009) het, naar eigen zeggen, grootste evenement voor fotografiestudenten in Nederland te organiseren: De Fotoprijs. Doel van De Fotoprijs is om jong talent te stimuleren en opleidingen de kans te geven zich te onderscheiden en zich te profileren.

Deelname aan De Fotoprijs staat open voor studenten van alle beroepsopleidingen in de fotografie, inclusief (kunst)academies met een afstudeerrichting fotografie.

De prijs kent drie categorieën:
• Vrij werk: van studenten uit alle studiejaren aan alle fotografieopleidingen;
• Themawerk: voor de zelfde studenten maar het werk moet passen in een jaarlijks wisselend thema (dit jaar ‘What you see is what you get’);
• Eindexamenwerk (Steenbergenstipendium): eindexamenwerk van studenten fotografie aan geaccrediteerde kunstacademies in Nederland.

Juryleden voor de eerste en tweede categorie zijn Rob Hornstra (fotograaf), Kim Knoppers (curator beeldende kunst) en Wim van Sinderen (curator Fotomuseum Den Haag). Voor de derde categorie zijn dat Collete Olof (curator Foam), Marnix Goossens (fotograaf) en Kim Knoppers (voorzitter).

Voor elke categorie wordt een prijs voor de winnaar van het beste werk ter beschikking gesteld van 5000 euro. Voorts kan de jury aan andere deelnemers van de drie categorieën een eervolle vermelding toekennen. Het werk van de genomineerden wordt van 29 augustus t/m 8 november tentoongesteld in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Aan de fotograaf van het werk dat de meeste stemmen van bezoekers aan de tentoonstelling krijgt, wordt een Publieksprijs uitgereikt. De winnaar van de Publieksprijs ontvangt een Nikon camera. De prijsuitreiking is op dinsdag 29 september. Inzenden kan tot en met 30 juni 2009.

Meer informatie: www.defotoprijs.nl

Tags: Prijzen

Bekijk ook deze items