terug

Inspiratie

Alexander McQueen, Parijs, voorjaarscollectie 2008; model: Tanya Dziahileva © Peter Stigter

Deze keer is een groot deel van P/f gewijd aan het thema mode. Zoals u van ons gewend bent, kunt u ook nu weer inspiratie opdoen uit de aangeboden artikelen en foto’s. Wat mij betreft, is het gesprek met Peter Stigter een leerzaam verhaal. Het lange, maar uiterst leesbare stuk maakt duidelijk hoe Stigter de afgelopen vijftien jaar is kunnen uitgroeien van een eenling die met regelmaat naar de Parijse modeshows afreisde voor Nederlandse kranten tot de leider van Team Peter Stigter, een bedrijf met zes werknemers (en soms nog wat groter), en een collega die zich tot de wereldtop van catwalk-fotografen mag rekenen en vooral internationale klanten heeft. Klachten en kreunen kom je in zijn verhaal niet tegen, wel veel positieve energie.
De rubriek Start is deze maand samengevoegd met Hulpstukken en bovendien extra groot. Dat heeft te maken met de Photokina, die nog moet beginnen als ik dit stukje schrijf, maar die al weer achter de rug is als u het leest. Veel fabrikanten hebben al nieuws naar buiten gebracht en daarvan treft u hieronder een overzicht aan, alsmede een beschouwende inleiding van Eduard de Kam.
Dit nummer van P/f is het laatste waaraan ik als hoofdredacteur heb meegewerkt. In toenemende mate kwam ik in conflict tussen mijn twee hoofdactiviteiten: leiding geven aan P/f en PhotoQ, waarmee ik doel op conflict wat betreft tijd, energie en inspiratie. Ik heb besloten dat ik dit probleem alleen kan oplossen door te kiezen, en dat is een keuze voor PhotoQ geworden. Jammer tot op zekere hoogte, want ik heb de afgelopen anderhalf jaar met veel plezier elke maand weer een nieuwe P/f gemaakt. Maar goed, soms moet je kiezen. De volgende  nummers worden gemaakt onder leiding van Jan Paul Mioulet, die als redacteur al vele jaren aan P/f verbonden is. Ik wens mijn opvolger veel succes en, uiteraard, veel inspiratie toe.
Edie Peters
Hoofdredacteur P/f