terug

Inschrijving 2e Tim Hetherington Grant geopend

World Press Photo en Human Rights Watch nodigen persfotografen en fotojournalisten uit om zich in te schrijven voor de tweede Tim Hetherington Grant. De prijs van €20.000 is bedoeld om een reeds lopend project, met als thema mensenrechten, financieel te ondersteunen.

Vorige editie

Vorig jaar ontving  de Amerikaanse fotograaf Stephen Ferry de eerste Hetherington Grant voor zijn project ‘Violentology: A Manual of the Colombian Conflict’. Hierin belicht hij de geschiedenis, maar ook de actualiteit van de Colombiaanse burgeroolog (1964 – heden). Zijn project werd door de vakjury gekozen uit 222 inzendingen uit 56 verschillende landen.

Jurering en voorwaarden

De juryleden zullen de inzending beoordelen op basis van de kwaliteiten die het werk van Tim Hetherington kenmerkten. Fotografisch werk wat op meerdere platformen en in verschillende formaten gebruikt wordt; maar bovenal een de grens opzoekt tussen nieuws en documentaire. Ten slotte stelt de organisatie dat ook de mate van betrokkenheid met de levens en verhalen van de gefotografeerde onderwerpen meegenomen wordt in de selectieprocedure.
Deelname is mogelijk voor alle professionele fotografen die deelnamen aan een World Press Photo wedstrijd tussen 2008 en 2012. De deadline voor inschrijving is 15 november. Op 10 december wordt de van de winnaar bekend gemaakt in Amsterdam.
Meer informatie en het inschrijfformulier vindt u op de website van World Press Photo