terug

Ilford en inkjet

Ilford inkjet media

ilford-papier
Er was sprake van een ondergang, maar enkele erg in het merk en de producten geïnteresseerde ondernemers hebben het merk Ilford voor de productie van inkjet media toch in stand gehouden. Eén van de partners is Tecco, een grote fabrikant van inkjet materiaal. Tecco is dan ook het bedrijf waar het meeste materiaal geproduceerd wordt, uiteraard wel volgens de recepten van Ilford. Zodoende kunnen fotografen die dat willen toch weer beschikken over de vertrouwde mooie papieren, zoals het Fiber Gold Sik, ook al schijnen er minimale verschillen te zijn ontstaan als gevolg van het verplaatsen van de productie naar een andere fabriek.

Harman

De fotografische zwartwit materialen, films, papier, chemie worden nu door Harman op de markt gebracht, onder de naam Ilford Photo. Of die naam nog lang gebruikt mag worden is niet echt duidelijk. Maar het bedrijf is wel absoluut aan de analoge zwartwit fotografie toegewijd. Zo is er ook het direct klaar zwartwit positief papier te krijgen.

Bonjet

Bonjet
Daarnaast komt er dan inkjet papier uit onder de naam Bonjet, dat echter voor wat betreft het ontwerp, lettertype en styling, van de verpakking weer sprekend lijkt op de dozen van het Ilford fotopapier uit het verleden. Maar dat papier wordt dan weer gemaakt door verschillende fabrieken, op aanvraag en specificaties van ’Le Bon Image’, een Duits bedrijf dat zich specialiseert in fotografische oplossingen en dat deze inkjet papieren op de markt brengt.