terug

i1 profiler

Voor het onder controle brengen van de kleuren binnen de fotografie heeft xRite ervoor gekozen om het product palet wat duidelijk te stroomlijnen. Als beste moment daarvoor is gekozen het verschijnen van enkele nieuwe technieken zoals een nieuwe colorengine, de i1 Prism.
De nieuwe software heet i1-profiler en omvat het onder controle brengen van het volledige traject van het maken van DNG profielen voor je digitale camera, binnen de Adobe software werkend tot het aanpassen van de kleurprofielen voor je printer aan de kleur van de verlichting in de galerie waar je je foto’s op gaat hangen. Dat alles natuurlijk gebouwd rondom de i1Photo die als ‘dongle’ functioneert.
Handig is dat het aantal verschillende variaties waarin je de software bundel kunt kopen flink is teruggebracht, van een eenvoudige versie voor beeldscherm kalibratie, via de fotografen versie die ook RGB printers doet, tot de complete bundel die ook CMyK printers doet en waar je dan ook de Pantone kleurenhulpjes bij krijgt, die overigens in beperkte versie ook als app voor de iPhone beschikbaar zijn.


Bekijk ook deze items