terug

HP Z6800 printer

Voor HP zijn binnen de fotografische markt vooral de grotere foto-finishers de directe klanten, de fotografen krijgen via die bedrijven met HP te maken. Dat gaat dan bijvoorbeeld door het laten maken van een fotoboek, waar 80% van de markt wordt verzorgd door de HP Indigo digitale drukpersen.
HP Indigo 7800
Daar is onlangs een nieuw model van verschenen, de 7800, die nu net als de grootformaat printers beschikt over een ingebouwde spectrometer voor geautomatiseerd kleurbeheer. Maar ook nieuwe print technieken zoals het printen op canvas of stevige boekomslagen horen tot de nieuwe opties. Door samenwerking met andere bedrijven worden dan nog opties als het automatisch opspannen van canvas toegevoegd. Een andere en voor fotografen mooie nieuwe optie zijn de platliggende fotoboeken die bij het openslaan geen middenvouw tonen, waardoor fotografische spreads heel goed te gebruiken zijn. Ook metallic materialen horen nu tot de mogelijkheden.
De HP Live-paper techniek maakt het voor gebruikers mogelijk om een link te leggen tussen de gedrukte foto’s in hun fotoboeken en videomateriaal op het internet. De smart-phone scant de foto-pagina, en start de bijbehorende video vanaf het internet. Op die manier kunnen ook de bewegende herinneringen deel worden van de fotoboeken. De link zit onzichtbaar in de foto’s verwerkt.
Tenslotte was er de nieuwe 144 cm brede Z6800 printer die de designjet techniek met ingebouwde kleurenmeter en de bekende HP inkt sets voor heel goed houdbare afdrukken op extreem grote formaten.
HP Designjet Z6800