terug

HP marktleider met de Indigo

Op woensdagochtend gaf HP een persconferentie om haar positie op de markt voor fotografie duidelijk te maken. Daarbij richt HP zich vooral op de labs, minder rechtstreeks op de fotografen. Groeimarkten voor de vakfotograaf zijn wedding en portret waar de service providers veel extra opties aan kunnen bieden met behulp van de mogelijkheden van de nieuwste HP Indigo printers. Van een geheel andere orde is fine-art, waar juist de lange levensduur van prints het een goede markt maakt voor kopers om in te investeren. Hier biedt HP de grootformaat printer met ingebouwde spectrometer, plus voor een kleine markt de optie om negatieven te printen voor contact-afdrukken op platinum papier. Als extra dan het Art-trust systeem als echtheidscertificaat.
De Indigo machines zijn er voor de consumenten industrie, waar de klanten toch om hoge kwaliteit vragen, de keuze voor een afdruk wordt niet zomaar gemaakt. Aardig om te horen is dat die markt heel seizoen gebonden is: 36% van de vraag ligt in november en december. De HP Indigo is absoluut marktleider in deze industrie, waarbij steeds nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd, grotere formaten voor fotoboeken, en metalic en textured effecten in de nieuwste machines.
Citaat van een fotograaf, Franck Vogel: de digitale techniek levert mij vrijheid, enorme oppervlaktes in gebouwen kun je nu zelf vullen met reusachtige afdrukken, maar tegelijk kun je met Blurb je eigen boeken maken.


Bekijk ook dit item