terug

Hasselblad Stellar, voor de gewone sterveling

Hasselblad StellarMet de introductie van de Lunar kreeg Hasselblad veel commentaar, met name van de professionele fotografen. Waarom brengt Hasselblad een omgebouwde Sony op de markt, was de meest gestelde vraag. Hasselblad richt zich met de Lunar echter niet op de professionele fotograaf, maar op de mensen die graag wil pronken met dure en mooie spullen. Onlangs heeft Hasselblad een tweede camera op de markt gebracht die is gebaseerd op een Sony, de Hasselblad Stellar.
De Hasselblad Stellar is inwendig een Sony RX100, die tot de betere compactcamera’s van dit moment gerekend kan worden. Uiterlijk wijkt de Stellar echter behoorlijk af. Hasselblad wilde meer een kunstwerk maken, dan gewoon een eenvoudige camera. Of Hasselblad daarin is geslaagd, is een kwestie van smaak. Opvallen doet de Hasselblad Stellar in ieder geval. Prominent aanwezig is de houten handgreep. De koper kan kiezen uit zes verschillende varianten. Daarnaast is er nog een carbon handgreep beschikbaar.
Je zult de Hasselblad Stellar niet tegenkomen in de reguliere fotovakhandel, de camera wordt verkocht via winkels als Harrods, Lane Crawford en Willoughby’s Camera. In die winkels ligt de Hasselblad Stellar voor € 1480,00 exclusief BTW. Dat is een stuk goedkoper dan de Lunar, maar een stuk duurder dan de Sony RX100II die voor € 750,00 inclusief BTW in de handel ligt. Hasselblad is van plan nog meer camera’s op de markt te brengen voor de modefreaks en liefhebbers van luxeartikelen.


Bekijk ook deze items