terug

Hasselblad nieuws

Door Hasselblad werd een flink aantal vernieuwingen aangekondigd, zowel in de richting naar camera’s met beperktere mogelijkheden, als juist in de andere richting. Als nieuw instapmodel is de H4D-31 aangekondigd, die, de namen zijn redelijk duidelijk bij Hasselblad, een camera van het H4D systeem omvat met een 31 miljoen pixel achterwand.
Deze nieuwe camera kan als het instapmodel van hasselblad worden gezien, met een prijs net onder de 10.000 euro. Voor de bezitters van een oude Hasselblad, een camera uit het V-systeem is er een CFv 50 achterwand bijgekomen, naast de CFV 39 die al een jaar op de markt is.
Er zijn twee objectieven geheel nieuw ontworpen, de 50 mm en de 120 mm. Dat is mede gedaan wegens een andere ontwikkeling, namelijk een aanpassing aan de H4D-50 MS. De mulitishot optie die nu vier opnamen samen voegt om de interpolatie van het Bayer Array overbodig te maken met de erbij behorende toegenomen scherpte, wordt begin volgend jaar de optie toegevoegd om nog vier maal zoveel opnames te maken, waardoor een totale opname van 200 miljoen pixels zal ontstaan. Voor reproducties en zeer hoogwaardige product fotografie.
De Phocus software wordt een complete familie, waaronder een snelle versie die alleen de automatische correcties uitvoert om een optimale voorvertoning te krijgen, en daarnaast mobiele applicaties die het gebruik van een iPhone of iPad mogelijk maken als afstandsbediening om een aan een gewone computer gekoppelde camera te bedienen.

Bekijk ook deze items