terug

Hasselblad H4X alleen als upgrade


Na de Hasselblad H2 was het stil rond de camera’s van Hasselblad met een verwisselbare achterwand. Met de H3D en de H4D kon je enkel en alleen digitaal fotograferen en zat je vast aan de Hasselblad achterwand. Niet dat die slecht is, in tegendeel, maar de keuze is beperkt. De Hasselblad H4X lost dat probleem op. Althans deels. De H4X is eigenlijk een H4D zonder de Hasselblad digitale achterwand. Alle achterwanden die ook op de H1 en de H2 passen, passen ook op de H4X. Of het nu een digitale achterwand van Hasselblad of een ander merk is, of een analoge achterwand.
De H4X is voorzien van alle moderne technieken die de H4D ook in huis heeft, zoals True Focus. Dat systeem corrigeert de scherpstelling als je de camera verdraait om na het scherpstellen een andere compositie te maken. Ook de nieuwe HCD 28mm en HCD 35-90mm objectieven werken op de H4X.
De enige beperking is dat de H4X alleen beschikbaar is voor fotografen die hun H1 of H2/H2F body inruilen. In principe wordt de H4X alleen als body, zonder zoeker dus, geleverd. De prijs is dan, na inruil, € 3995 exclusief BTW. Als je een nieuwe zoeker wil, dan kost dat met camera € 4995. Als je achteraf toch liever een H4D heeft, dan kan je weer korting krijgen als je de H4X inruilt. Met de H4X denkt Hasselblad tegemoet te komen aan de wensen van fotografen wiens H1 of H2(F) aan vervanging toe is.


Bekijk ook deze items