terug

Hasselblad CVF 50c aangekondigd

Hasselblad lanceert de nieuwe CFV-50c CMOS achterwand voor V-Systeem gebruikers.
Hasselblad presenteert binnenkort een nieuwe ‘back to the future’ op een CMOS-sensor gebaseerde digitale achterwand, gericht op de groep van toegewijde V Systeem fotografen.
De nieuwe CFV-50c, die ongeveer € 11.000 zal gaan kosten, is ontworpen om te gebruiken achter bijna elke V camera die door Hasselblad sinds 1957 is gemaakt .
De state-of-the-art achterwand beschikt over dezelfde ruime functionaliteit en hetzelfde prestatieniveau als de veelgeprezen H5D-50c camera en geeft de gebruikers van het V-systeem een unieke kans om te profiteren van de nieuwste digitale opname technologie, inclusief de hoge ISO waarden die het systeem biedt.
Met de aankondiging toont Hasselblad haar gerichtheid op de kernactiviteiten van haar klanten in de midden formaat sector.
Ian Rawcliffe, Hasselblad CEO zei: “We hebben een flinke opleving in de belangstelling voor onze iconische V camera’s ervaren – gebruikers houden van de traditionele ergonomie en de unieke uitstraling.
Ons onderzoek heeft aangetoond dat, hoewel we de V-modellen niet meer produceren, er een grote vraag van onze toegewijde V System gebruikers is die hun klassieke camera willen kunnen blijven gebruiken, maar dan in combinatie met toegang tot onze nieuwste technologie. De nieuwe CFV-50c, met zijn hoge beeldkwaliteit, is ons antwoord op die vraag. Fotografen met V-Systeem camera’s kunnen nu de ware potentie van deze camera’s ontdekken.”
Hij voegde eraan toe: “Dit nieuwe toestel is slechts een onderdeel van onze voortdurende strategische productontwikkeling. We hebben meer dan vijftig jaar V-systemen geproduceerd  en nu kunnen klanten echt profiteren van de geavanceerde digitale techniek en know-how van Hasselblad met de CFV-50c. ”
Toonaangevende Duitse portretfotograaf Arne Weychardt is een van de eersten die de nieuwe digitale achterwand kon testen.
Hij zei: “CFV-50c geeft me een geweldige mix van oud met nieuw; de traditionele en klassieke look en feel van de V Systeem camera gekoppeld aan Hasselblad’s geavanceerde image capture-technologie. Het is gewoon een perfecte mix. ”
CFV-50c_1
Belangrijkste kenmerken van de nieuwe CFV-50c:
• CMOS-sensor met ISO-waarden tot 6400 levert lagere ruisniveaus, heldere schone bestanden en perfecte kleuren.
• Lange belichtingstijden.
• Eenvoudige bediening: geen externe kabels nodig. (Het CFV is de enige digitale achterwand
voor V-camera’s die dat mogelijk maakt)
• Live Video in Phocus in kleur: Plus veel hogere framesnelheid dan eerdere-CCD gebaseerde CFV backs.
• Groter LCD-scherm met een hogere resolutie.
• Nieuw menusysteem en knoppen indeling.
• Negentig graden zoekers. Nu kunnen fotografen de PM90 en PME90 zoekers te gebruiken.
(Makkelijker voor staande of verticale opnamen)
• 12,5 Megapixel JPEG-optie (in aanvulling op het RAW-bestand).
• Nieuwe programmeerbare toets – een snelkoppeling naar meest gebruikte functie van een fotograaf.
• Classic Hasselblad vierkante crop optie.
• Afstandsbediening optie uit Phocus met een 500EL-type of 503CW met winder.
Meer informatie en data sheets op www.hasselblad.com