terug

Hans Palmboom winnaar eerste Gouden Grijns

Gisteravond werd fotograaf Hans Palmboom de eerste Gouden Grijns toegekend. De uitreiking vond plaats in theater Het Perron in de Amsterdamse Jordaan. Palmboom maakte de foto van de twee dromedarissen tijdens een zoektocht naar wilde kamelen in Dubai. Deze winnende foto bracht zowel in eerste instantie als gaandeweg het beoordelen een lach teweeg bij alle juryleden.

Een eervolle vermelding kreeg de even nonchalante als verrassende suïcidale vinger van Jonne Kingma

De Gouden Grijns wil de humor in de Nederlandse professionele fotografie bevorderen. Dit is de eerste jaargang van deze tot nu onbekende prijs. De organisatie koos uit meer dan 400 inzendingen en verwacht in de toekomst nog honderden meer.
In eerste instantie is er een shortlist van foto’s gemaakt waar de juryleden primair om konden lachen. En de uiteindelijke selectie van de foto’s is behoorlijk divers. De jury denkt dat deze eerste Gouden Grijns een aanmoediging is voor de komende edities. Ze verwacht dat fotografen zich uitgedaagd voelen in de volgende jaren hun meest humoristische werk in te zenden zodat de juryleden in de toekomst zonder enige twijfel kunnen vaststellen welke foto’s wél en welke per definitie niet grappig zijn.