terug

Gratis foto’s van Hans Aarsman

foto: hans aarsman

Hans Aarsman maakt een bijzonder gebaar en stelt 99 beelden gratis beschikbaar. De 99 beelden uit zijn fotografisch oeuvre zijn gratis te ontvangen als hires digitaal bestand voor particulier gebruik. Het gaat om bijna alle foto’s uit de fotoboeken Aarsman’s Amsterdam en Hollandse Taferelen maar ook foto’s uit andere projecten zoals Oost-Duitsland en Openbare Rituelen. Het Nederlands fotomuseum en Aarsman hopen zo dat meer fotografen op deze manier hun werk ter beschikking zullen stellen.

Lopen met een fiets

Met het verkopen van foto’s heeft Hans Aarsman altijd moeite gehad. Waarom zou een print meer dan een paar tientjes moeten kosten? Hij heeft de oplage van zijn werk dan ook nooit kunstmatig beperkt. Dat doe je niet met een medium dat zich zo makkelijk laat verspreiden. Dat is als lopen met een fiets, vindt hij. Maar wat reken je dan voor een print? Allemaal zaken waar hij zich niet mee bezig wil houden. Toen het Nederlands fotomuseum te kennen gaf een serie afdrukken van zijn belangrijkste projecten te willen verwerven, zag hij zijn kans schoon en bedong dat zijn foto’s gratis beschikbaar zouden komen via de site van het museum.

Hoe werkt het

Selecteer een foto van Hans Aarsman in de beeldbank. Klik op het ’plaatje’ zodat je in de grote fotoweergave komt. Maak een e-mail aan door op het ‘enveloppe NFM’ icoontje onder de foto te klikken. Zorg dat de link naar de foto in de e-mail staat. Stuur deze e-mail met het verzoek om een hi-res bestand van betreffende foto met vermelding als onderwerp: gratis Hans Aarsman. Binnen afzienbare tijd zal dan de foto als jpg worden geleverd via e-mail. Het formaat van het bestand is ongeveer 3MB; circa A3 op 300dpi.
> naar de foto’s Hans Aarsman 
Noot over gebruik van foto’s.
De gratis foto’s zijn uitsluitende bedoeld voor particulier gebruik. Educatief gebruik, powerpoint-presentaties en gebruik in scripties en proefschriften vallen hier ook onder. Voor alle andere gebruiken van de foto’s van Hans Aarsman kunt u contact opnemen met Fotoverkoop.


Bekijk ook deze items