terug

Gesprek over kunst, fotografie, waarheid en de maatschappij

Detail installatie, Vrai ou Faux?, Wenen © Véronique Bourgoin  foto: Véronique Bourgoin
Detail installatie, Vrai ou Faux?, Wenen © Véronique Bourgoin
foto: Véronique Bourgoin
Op 25 en 26 juni 2013 gaat kunstenaar Véronique Bourgoin in het Nederlands Fotomuseum in gesprek met historicus Ursula Panhans-Bühler gaat Bourgoin over kunst, fotografie, waarheid en de maatschappij. Bourgain en Panhans-Bühler worden daarbij vergezeld door andere kunstenaars en fotografen, waaronder Dirk Bakker, Annegien van Doorn, Erik Kessels, Paul Kooiker, Jean-Louis Leibovitch en Bastiaan van der Velden. Het Nederlands Fotomuseum nodigt iedereen uit om bij dit gesprek aanwezig te zijn.
Bourgoin is in het fotomuseum in het kader van de tentoonstelling Vrai ou Faux?, in het Nederlands Waar of niet? De rondreizende tentoonstelling speelt op elke locatie in op actuele thema’s en wordt aangevuld met werken van lokale kunstenaars en fotografen. In de Nederlandse versie is onder andere hedendaags werk te zien van Erik Kessels, Paul Kooiker en Bastiaan Van der Velden en uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum komt werk van Violette Cornelius, Bob van Dam / Combipress, Wally Elenbaas, Bernard F. Eilers, Ed van der Elsken, Lucebert, Cas Oorthuys, Peter Martens, Hans Spies, Hannes Wallrafen, Lies Wiegman, en Piet Zwart.
Vrai ou Faux? is een zogenaamde trompe l’oeil installatie, een setting in intieme woonkamers, waarin het werk wordt gepresenteerd van diverse bronnen. Daarmee probeert de kunstenaar de transformerende rol van de waarheid in beeld te brengen, zowel op lokaal als internationaal niveau.
De gesprekken vinden plaats van 14:30 tot 17:00 en zijn vrij te bezoeken voor wie een geldig toegangsbewijs voor het Nederlands Fotomuseum heeft.


Bekijk ook deze items