terug

Fujifilm X30

Fujifilm heeft een opvolger van de X20 uitgebracht, die X30 heet en op enkele punten gewijzigd is.
Fuji-X30-01
Een belangrijke vernieuwing is de elektronische zoeker die met 2,36 miljoen punten en een nauwelijks meetbare traagheid een perfect zicht geeft op wat je wilt fotograferen. Dat gaat zelfs zo ver dat je kunt kiezen of je het beeld wilt zien zoals het is, of zoals je het zult fotograferen door alle smaakinstellingen van de camera al toe te passen op de weergave in de zoeker. Naast de zoeker is er het kantelbare LCD-scherm, handig voor lage opname posities. Een handig bedieningselement is een tweede ring achter de zoomring op het objectief waarmee je diafragma of sluitertijd kunt wijzigen. Gebleven is de 12 miljoen pixels tellende Xtrans sensor die uiteraard zonder anti-alias filter werkt. Die sensor is ook voorzien van fasedetectie meetpunten waardoor het AF-systeem tot het snelste hoort wat je bij dit type camera zult aantreffen. De camera heeft een opstartvertraging van 0,5 seconde, AF in 0,06 seconde en een ontspanvertraging van 0,01 seconde. Met daarbij de mogelijkheid om 3 opnames per seconde te maken maakt de Fujifilm X30 tot een snel werkende camera.
Het objectief is een 7 – 28 mm ƒ/2.0-2.8 vier maal handmatig te verstellen zoom, de beeldhoek komt overeen met 28 tot 112 mm op kleinbeeld.
Full-HD video is mogelijk tot 60 fps, en de instelling van sluitertijd en diafragma kan handmatig worden gedaan en ook gewijzigd tijdens de filmopnames.
Fuji-X30-02
De WiFi levert de optie om de camera vanaf een smartphone of tablet te bedienen, inclusief live-view en touch-AF en het toevoegen van GPS informatie.