terug

Fujifilm X-E2

Fujifilm X-E2Onlangs heeft Fujifilm de X-E2 aangekondigd, als opvolger van de Fujifilm X-E1. De Fujifilm X-E2 moet op zestig punten zijn verbeterd, zegt het persbericht. Zo heeft de nieuwe camera de X-Trans CMOS II met 16,3 miljoen pixels gekregen, dat in combinatie met de nieuwe EXR II processor voor een hogere beeldkwaliteit moet zorgen. Bij de voorganger was dat al op een hoog niveau, zoals blijkt uit de test van de Fujifilm X-E1.
De nieuwe processor maakt ook een snellere autofocus mogelijk. De Fuji X-E2 heeft een hybride autofocus, waarbij de camera afhankelijk van objectief en onderwerp automatisch schakelt tussen een scherpstelling op basis van contrast en fasedetectie. Voor de fasedetectie worden ongeveer 100.000 pixels van de X-Trans sensor gebruikt. Voor handmatig scherpstellen kan het beeld worden vergroot. Ook kun je nu kiezen voor focus-peaking om de scherpstelling te controleren.
Net als de voorganger heeft de Fuji X-E2 een OLED zoeker, deze heeft nu 2,36 miljoen pixels. Daarnaast heeft de camera een groot 7,6 cm LCD met 1,04 miljoen pixels. De behuizing is even compact gebleven. Wel heeft de Fujifilm X-E2 WiFi ingebouwd, waardoor je een draadloze verbinding met de computer, telefoon of tablet op kunt zetten. De applicaties daarvoor zijn gratis te downloaden.
Vanaf half november 2013 moet de Fuji X-E2 te koop zijn in het zwart of zilver voor een adviesprijs van € 899,00 inclusief BTW. Samen met de Fujinon XF18-55mm F2.8-4 R LM OIS is de adviesprijs € 1299,00 inclusief BTW.


Bekijk ook deze items