terug

Fuji X100T

FUJIFILM X-T1 Graphite Silver Edition

FujiXT-1.02
Afgewerkt met een meerlaags-coating van zilver en zwart geeft de X-T1 een unieke luxe industriële uitstraling. Maar deze speciale editie heeft meer in huis dan alleen een mooi uiterlijk. Deze Graphite Silver Edition uitvoering heeft een aantal updates in huis die de camera nog aantrekkelijker maken als dat hij al was.
Zo beschikt de Fujifilm X-T1 over een elektronische sluitersnelheid van maar liefst 1/32000 seconde. Door de elektronische sluiter is het mogelijk in complete stille modus te fotograferen. Ook in combinatie met de zeer lichtsterke FUJINON XF objectieven is het nu mogelijk om in meer situaties met volle diafragma opening te fotograferen. Verder is het Quick menu aanpasbaar en is FUJIFILM CLASSIC CHROME als Filmsimulatie toegevoegd. De X-T1 Graphite Silver Edition is alleen als body leverbaar en wordt geleverd met luxe leren riem en een hotshoe afdekkap met dezelfde coating als de body. Aan alle details is gedacht.

FUJIFILM X100T

X100T
Dit is de derde generatie van de compacte X100 camera. Ook deze keer weer vol met vernieuwende techniek. Hoewel het klassieke uiterlijk, de beeldsensor en het objectief ongewijzigd bleven, zijn er onderhuids weer tal van technische aanpassingen gedaan. Zo is het hybride zoeker systeem naar een nog hoger niveau gebracht. Het elektronische gedeelte van de hybride zoeker is nu real-time, maar wat nog veel interessanter is, is dat de optische zoeker nu ook voorzien is van een MF meetzoeker systeem.  Wat is er noch meer veranderd? De elektronische sluitertijd is nu verhoogd naar 1/32000 seconde, het quick menu is aanpasbaar, een Classic Chrome Simulatie is toegevoegd, de video functies zijn verbeterd en de X100T is nu voorzien van WIFI Remote waardoor de camera compleet op afstand te bedienen is d.m.v. een gratis FUJIFILM remote app voor Android of IOS voor smartphone of tablet.

XF 50-140mm ƒ/2.8 R LM OIS WR

Fuji-50-140-01
Dit objectief is het eerste van twee high end telezoom objectieven ( De XF16-55mm ƒ/2.8 R LM OIS WR wordt begin 2015 verwacht). In de FUJIFILM road map stond dit objectief al aangekondigd, maar op photokina is hij aanwezig en in Nederland verwachten wij het topklasse objectief in de herfst. met een lichtsterkte van 2.8 over het hele 50-140mm zoombereik ( (76-213 Equivalent KB) speciale GI Nano Coating, 3 linear motoren, de beste OIS in zijn klasse en ook nog eens spatwaterdicht, stofdicht en bestand tegen -10 graden C vorst.
 

XF 56mm ƒ/1.2 R APD

FujiAPD-1
In het voorjaar van 2014 introduceerde FUJIFILM de XF56mm 1.2 R. Dit super lichtsterke objectief ontving al menig award voor zijn optische kwaliteit en afwerking. Nu introduceert FUJIFILM een speciale variant van dit objectief, de XF56mm F1.2 R APD. Uniek aan dit objectief is een speciaal apodisatie filter dat een extreem mooi “Bokeh” effect oplevert. Dit filter werkt in combinatie met het diafragma en maakt een groter verschil tussen scherp en onscherp waardoor het onderwerp als 3D uit de achtergrond wordt losgemaakt. Tot op heden is deze techniek niet beschikbaar geweest voor Autofocus objectieven, maar met deze XF56 mm ƒ/1.2 R APD objectief is dit wel mogelijk.