terug

FOTOWEEK 12 SEPTEMBER VAN START

Aankondiging Fotoweek 2014_pop-up studiotour
Van 12 t/m 21 september vindt voor de tweede keer Fotoweek plaats. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar staat heel Nederland vanaf 12 september weer tien dagen lang volledig in het teken van fotografie en valt er van alles te beleven voor iedereen die van foto’s en fotograferen houdt. In totaal worden er tijdens Fotoweek door het hele land meer dan 300 fotoactiviteiten georganiseerd. Het thema Kijk! Mijn Geluk staat dit jaar centraal.

Activiteiten overal in het land

Fotoweek (een initiatief van het Nederlands Fotomuseum en Foam – Fotografiemuseum Amsterdam) zet jaarlijks tien dagen lang de schijnwerpers op fotografie. Fotoweek heeft als doel om fotografie als vak, kunst, hobby en beeldtaal bij het brede publiek onder de aandacht te brengen. Dit doen we door alle activiteiten die in deze week plaatsvinden gebundeld onder de aandacht te brengen en daarnaast ook eigen activiteiten te organiseren. In totaal staan er tijdens Fotoweek ruim 300 activiteiten op het programma. Denk bijvoorbeeld aan de internationale fotografiebeurzen BredaPhoto en Unseen Photo Fair. Daarnaast worden er bij musea, fotostudio’s maar ook familieparken en bibliotheken workshops, fotowedstrijden en prachtige tentoonstellingen georganiseerd. Er vinden verschillende acties plaats waarmee geweldige prijzen te winnen zijn. Een volledig overzicht van de activiteiten is hier te vinden.

Aankondiging Fotoweek 2014_pop-up studio Museumplein 2
Pop-up fotostudio’s

Tijdens het eerste weekend van Fotoweek (13 en 14 september) verrijzen op verschillende locaties in het land pop-up fotostudio’s. In deze mobiele fotostudio’s staan professionele fotografen klaar om bezoekers gratis te portretteren en hun ultieme geluksmoment vast te leggen. Men krijgt de geprinte foto direct mee naar huis. Op 13 september staat ook Fotograaf des Vaderlands Koen Hauser in een pop-up fotostudio op BredaPhoto om bezoekers gratis te portretteren.  

Fotograaf des Vaderlands te zien op Breda Photo

Vorig jaar presenteerde Fotoweek het nieuwe fenomeen de Fotograaf des Vaderlands. Koen Hauser is na Ilvy Njiokiktjien de tweede fotograaf die deze eretitel ten beurt valt. Hiermee is hij een jaar lang ambassadeur van Fotoweek en geeft hij de vakfotografie een gezicht. Als onderdeel van de titel kreeg Koen Hauser de opdracht van Fotoweek om een fotoserie te maken, passend bij het thema van Fotoweek 2014: Kijk! Mijn Geluk. Hauser bewerkte bestaande foto’s van gewone mensen die een geluksmoment beleven tot een spectaculaire serie gestileerde portretten. De serie wordt op 11 september onthuld tijdens de opening van BredaPhoto. Hier is de serie tot 26 oktober gratis te bezichtigen.
Kun je niet wachten tot 12 september of wil je vast in de stemming komen? Doe dan nu al mee aan de selfie actie van Fotoweek op Instagram.
https://vimeo.com/104377626