terug

Fotokroniek #14: Love Radio

Schermafbeelding 2014-04-03 om 10.21.07
© Anoek Steketee, Listeners#3, Love Radio, 2014

Een transmediale documentaire over het verzoeningsproces in Rwanda door Eefje Blankevoort en Anoek Steketee.
Op maandag 7 april – precies 20 jaar na het uitbreken van de genocide in Rwanda – gaat Love Radio van start: een transmediale documentaire in 7 episodes over het verzoeningsproces in Rwanda, door Eefje Blankevoort en Anoek Steketee.
Op de kick-off van het project vertellen de makers over hun motivatie, samenwerking en de keuze voor een transmediale documentaire.
Hoe maak je van één van de zwartste momenten uit de recente geschiedenis een toegankelijk verhaal? En hoe zorg je vervolgens dat dat verhaal een publiek vindt? Welke vorm kies je voor het combineren van fotografie, video, audio, tekst en archiefmateriaal, en welke keuzes maak je daarin?
Aan het woord komen fotografe Anoek Steketee, journalist en filmmaker Eefje Blankevoort, interactive producer Sara Kolster en ontwerpers Kummer & Herrman.
Love Radio – Episodes of Love and Hate
Twintig jaar geleden werden bijna een miljoen Tutsi’s en gematigde Hutu’s vermoord tijdens de genocide van Rwanda, die 100 dagen duurde. Haatcampagnes op de radio zetten mensen aan tot moorden. Sinds 10 jaar zendt radio-soap Musekeweya (‘Nieuwe Dageraad’) vanaf dezelfde frequentie een boodschap van verzoening uit, in een poging nieuwe geweldsuitbarstingen te voorkomen.
Love Radio vertelt het verhaal van de makers en luisteraars van de soap door middel van film, fotografie, audio en tekst. Een verhaal over Rwanda vandaag de dag, de impact van media, geweld en verzoening en de dunne scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid.
Love Radio wordt gefinancierd door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mediafonds, Stichting Democratie en Media, SNS REAAL Fonds, Sem Presser fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunsten.
Partners: Prospektor, SubmarineChannel, Foam, NIOD, Humanity House, Radio La Benevolencija.
Bekijk de trailer van Love Radio
€ 5 entree. Klik hier om je aan te melden voor dit programma.
 

Tags: Fotokroniek

Bekijk ook dit item