terug

Fotografie van nu centraal in 2de DDK ROTTERDAM

foto: Jim Gregory
foto: Jim Gregory

Het Nederlands Fotomuseum, FotografenFederatie en PhotoQ presenteren op woensdagavond 12 februari de tweede editie van De Donkere Kamer Rotterdam. In De Donkere Kamer Rotterdam staat de fotografie van nu centraal. De avond bestaat uit korte interviews en presentaties, actuele discussies over fotografie en aandacht voor interessante evenementen en tentoonstellingen.
De Donkere Kamer Rotterdam wordt een aantal keer per jaar georganiseerd en is er speciaal voor fotografen, beeldmakers en iedereen die geïnteresseerd is in fotografie.
Programma DDK #2
Voor De Donkere Kamer Rotterdam #2 is Andrea Stultiens te gast. Zij zal praten over het nog lopende project over Paul Julien. Jan Banning wordt geinterviewd over zijn project ‘Law and Order’, waarmee hij in beeld brengt hoe verschillende samenlevingen omgaan met (het bestraffen van) criminaliteit. Jannes Linders komt meer vertellen over een recent samenwerkingsproject dat resulteerde in het prachtige boek: ‘Schiphol, megastructuur’. Tot slot is ook Ilvy Njiokiktjien te gast om terug te blikken op een ongelofelijk succesvol jaar.
Naast deze hoofdgasten komen o.a. fotograaf Paul Posse en Karin Krijgsman (docent AVK | St. Joost en initiator project Screendump) kort aan het woord. Kunstenaar Feiko Beckers houdt een column. En natuurlijk zullen er ook drie fotografen hun project pitchen aan de zaal. Het publiek bepaalt vervolgens hoe het entreegeld van die avond wordt verdeeld over de projecten. De presentatie is in handen van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ).
Tickets
Entree kost € 5,- (let op: je kunt alleen contant betalen op de avond zelf),
reseveren via ddk@nederlandsfotomuseum.nl