terug

Fotograaf Rien Lous komt om tijdens werk

Rien LousOp 4 april 2013 is de Zeeuwse fotograaf Rien Lous om het leven gekomen tijdens het uitoefenen van zijn vak in het Zuid-Bevelandse Ovezande. Het dak waar Lous op stond om te fotograferen heeft het begeven, waardoor de fotograaf van een grote hoogte naar beneden viel. De hulpdiensten waren snel ter plekke. Met een traumahelicopter is Lous zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij uiteindelijk is overleden.
Rien Lous was eigenaar van Limit Fotografie en een van de oprichters van de DAPh, de Dutch Architectural Photographers. Op de dag van zijn overlijden werd in Groningen een DAPh-expositie geopend waar ook werk van hem te zien is. Lous had aangegeven dat hij niet aanwezig kon zijn, omdat hij zou fotograferen. Lous was een allround fotograaf met een voorliefde voor landschappen en architectuur.
Rien Lous is 65 jaar geworden en laat een vrouw en drie kinderen na. Wij wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Op de site van Rien Lous is een condoleance register geopend.

Tags: Rien Lous