terug

3 April Fotogasten editie #2

Fotogasten is een avondvullend programma met live-interviews en veel beeld. Twee keer per jaar biedt het museum een podium aan een (inter)nationaal inspirator met een originele invalshoek op de tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum. Naast de hoofdgast worden interessante mensen uit de culturele wereld gevraagd om aan te schuiven.
Voor de tweede editie vormt de tentoonstelling Umbra van mode- en autonoom fotograaf Viviane Sassen het uitgangspunt en staat de betekenis en het effect van schaduw centraal. De avond wordt geleid door Ernest van der Kwast (schrijver en presentator van Rotterdam Late Night). Te gast zijn onder meer Viviane SassenVincent Icke (hoogleraar theoretische sterrenkunde) en Menno Wigman (dichter, vertaler en bloemlezer).
tentoonstelling
Van 8 maart tot en met 1 juni 2014 presenteert het Nederlands Fotomuseum het bijzondere fotografieproject Umbra van Viviane Sassen. Sassen is nationaal en internationaal een van de meest toonaangevende fotografen van dit moment. Speciaal voor het museum maakt zij een serie nieuwe werken, waarin het voor haar kenmerkende spel met schaduw centraal staat. Deze serie vult Sassen aan met niet eerder naar buiten gebrachte beelden uit haar archief. Umbra (Latijn voor schaduw) wordt gepresenteerd als één grote ruimtelijke installatie.
FOTOGASTEN #2
DATUM 3.APR.2014
TIJD 20.00 – 22.00 UUR
LOCATIE LANTARENVENSTER (OTTO REUCHLINWEG 996, ROTTERDAM)
TICKETS 15 EURO
VERKOOP WWW.LANTERENVENSTER.NL
 

4137-normal
Lemogang (Totem / Umbra series) 2014 © Vivianne Sassen