terug

Fotoboek; hype of crisisslachtoffer?

fotoboekhypeElke fotograaf droomt er wel eens van een fotoboek van eigen hand in musea en winkels te zien liggen. Maar is er wel een markt voor het fotoboek?

In P/f nummer 9 (vanaf 7 november in de kiosk) gaat Caroline Piek in gesprekken met uitgeverijen, fotografen en andere deskundigen op zoek naar de populariteit en toekomst van het fotoboek.

De komende maanden zijn er overigens twee manifestaties rond fotoboeken, die beide voor de tweede keer worden georganiseerd:

  • Op 20 december is er in Huis Marseille in Amsterdam de Fotoboekenmarathon, die het museum in samenwerking met de website PhotoQ en boekhandel Shashin organiseert. Gedurende de hele dag zijn er interviews met Nederlandse fotografen van wie er dit jaar nieuwe boeken zijn verschenen. Uiteraard zijn alle boeken er ook te koop.
    Meer informatie: www.fotoboekenmarathon.nl
  • Op 6 en 7 februari is er in het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam het Fotoboekenweekend 2010 met lezingen en interviews, een boekenmarkt en een expertpanel. Het weekend heeft als thema biografische fotoboeken.
    Meer informatie: www.nederlandsfotomuseum.nl
Tags: P/f

Bekijk ook deze items