terug

Firmware breidt opties Canon EOS-1D X uit voor sportfotografen

Canon EOS-1D XCanon heeft een nieuwe firmware update voor de Canon EOS-1D X aangekondigd. De update brengt een aantal belangrijke verbeteringen, met name op het gebied van de autofocus. Canon komt nu met de update, zodat de fotografen die naar de Olympische Spelen in Sochi begin volgend jaar nog meer uit de camera kunnen halen.
Met de versie 2.0 wordt de nauwkeurigheid van de autofocus bij weinig licht verhoogd. Het algoritme voor AI Servo, de continue scherpstelling, is zo aangepast dat er meer tijd is om het signaal te verwerken tijdens de activering van de autofocus nog voor de sluiter wordt ontspannen. Bij een serie-opnames wordt eerst de voorkeur gegeven aan de scherpstelling van het eerste beeld en vervolgens op de scherpstelling van het tweede beeld, de zogenaamde AI Servo 2nd Image Priority.
Instelling voor reactie versnellen en vertragen bij EOS-1D XDe paramater waarmee je kunt instellen hoe snel de camera reageert op het snel of plotseling versnellen of vertragen van het onderwerp, bij bijvoorbeeld ijshockey, wordt uitgebreid met een -2 en een +2 instelling. Deze instelling komt ook van pas als er plotseling kortstondig een andere speler of ander obstakel voor het onderwerp in beeld verschijnt.
Bij Auto ISO kan nu ook gekozen worden voor een minimale sluitertijd van 1/8000s en de fotograaf kan ook bij een manuele keuze voor sluitertijd en diafragma een belichtingscorrectie gebruiken als hij Auto ISO gebruikt. Uiteraard wordt dan de gevoeligheid gecorrigeerd naar de wens van de fotograaf.
Tot slot wordt het aantal eigen instellingen uitgebreid, met name op het gebied van de autofocus. Zo kun je de M.Fn2 knop zo programmeren dat je kunt schakelen tussen enkelvoudige of continue scherpstelling.
De firmware versie 2.0 voor de Canon EOS-1D X is vanaf januari 2014 te downloaden via de site van Canon.

Tags: Canon

Bekijk ook deze items