terug

Finalisten Hasselblad Masters Awards 2009 bekend

De 100 finalisten van de Hasselblad 2009 Masters Awards Competition zijn bekend en hun foto’s staan nu online om te worden bekeken en beoordeeld door het grote publiek. Geselecteerd uit 2.300 inzenders, zijn de finalisten net zo divers qua creativiteit als qua nationaliteit.

Foto door August Bradley. Een van de winnaars van 2008.
Foto door August Bradley. Een van de winnaars van 2008.

Fotografen uit China, Japan, Rusland, Denemarken, Zweden, India, Canada, de VS, Italie, Australie, Duitsland en andere landen hebben foto’s gemaakt in 10 categorieën: architectural, editorial, fashion/beauty, fine art, general, landscapes/nature, portrait, products, upcoming, en wedding/social.

“We zijn erg trots op de kwaliteit van de fotografen die zich opgaven voor deze competitie,” zegt Christian Nørgaard, Hasselblad Photographer Relations Manager. “Het was een grote, moeilijke opgave om de 2300 inzenders terug te brengen tot 100.”

Dit jaar kan het publiek voor her eerst meestemmen. Een speciale online galerij stelt websitebezoekers in de gelegenheid om te stemmen op hun favoriete fotografen en foto’s. Het publiek zal als een extra “jurylid” om de Masters Jury, waarin ook Anton Corbijn vertegenwoordigd is, te helpen met het selecteren van finalisten.

De 10 winnaars worden bekend gemaakt 0p 1 januari 2010. De jury van de Hasselblad Masters Awards 2009 is samengesteld uit een aantal zeer gerespecteerde fotografen en gevestigde vakredacteurs. De jury bestaat ui de volgende mensen: Anton Corbijn, Efrem Raimondi, Joachim Ladefoged, Steve McCurry, Douglas Kirkland, Tim Flach, Ian Farrell, Danqing Wen, Guillaume Cuvillier, Hasse Persson, Xie MoThomas Gerwers, Howard Bernstein, Peter Bialobrzeski, and F.C. Gundlach.