terug

Filmcamera op basis van Sony Nex

Vorig jaar kondigde Sony al een videocamera aan die kan werken met de objectieven van de Alpha Nex camera’s. Onlangs zijn de definitieve specificaties bekendgemaakt.
De NEX-FS100E, zoals de videocamera gaat heten, heeft een 35mm Exmor Super CMOS. Dit is een hooggevoelige sensor met een groot oppervlak, wat gunstig is voor een beperkte scherptediepte. De sensor moet ook bij 0,28 lux (bij een sluitertijd van 1/25s en een diafragma van f/1.4) nog goede opnamen maken. Beter dan een digitale spiegelreflexcamera dat zou kunnen, is de claim van Sony.
De NEX-FS100E kan de opnamen zowel op een SD(HC/XC) als op een Memory Stick Pro Duo opslaan. De opnamen kunnen vanzelfsprekend in Full-HD worden gemaakt. De camera kan zelfs tegelijk in zowel SD als HD opnemen. De video-opnamen kunnen ook worden voorzien van GPS-gegevens.
Alle objectieven van de Sony Alpha Nex fotocamera’s kunnen op de videocamera worden gebruikt. In een kit wordt de E18-200 mm f/3.5-5.6 OSS meegeleverd. Via een adapter kunnen ook andere objectieven van de Sony Alpha-reeks worden gebruikt, zodat eveneens de Zeiss-objectieven op de camera zijn te zetten. Sony verwacht de NEX-FS100E tussen juli en september 2011 te leveren.