Fifo Color

Fifo opening
Fifo Color is een fotovaklab, gevestigd in Lelystad. Het bedrijf richt zich op de professionele fotograaf. Deze kan bij Fifo Color kiezen uit een breed scala aan producten. Professioneel fotopapier dat fotochemisch belicht wordt, di-bond, aluminium, acryl, hout of canvas, of juist een combinatie tussen deze materialen. Ook fotobehang, banners, stickers voor op de vloer, aan een kant doorzichtige raambekleding: je kunt het zo gek niet bedenken. Het bedrijf is tevens gespecialiseerd in schoolfotografie.


Onderscheidend vermogen

Fifo logoFifo onderscheidt zich door alle foto’s die het binnenkrijgt door een corrector te laten bekijken. Alle foto’s worden beoordeeld en indien nodig visueel (handmatig) gecorrigeerd op kleur, densiteit en eventueel contrast. Fotografen die twijfelen over het juiste materiaal voor hun beelden, kunnen in Lelystad terecht voor advies of een verhelderende toer door een ‘showroom’. Daar hangt een groot aantal voorbeelden: foto’s gedrukt op verschillende materialen. Eén wand hangt vol met dezelfde foto, telkens op een ander materiaal gedrukt. Daardoor kun je goed zien welke invloed een materiaal op het uiteindelijke beeld heeft.


Keuzes maken

Afbeelding FifoAls fotograaf is het soms best lastig om de juiste keuze te maken qua materiaal. Daarom besteden we dit jaar op www.pf.nl extra aandacht aan de mogelijkheden die er zijn. Wat zijn de eigenschappen van de verschillende materialen? Waar moet je opletten? Hoe houd je in de bewerking rekening met het gekozen materiaal? Om de week verschijnt op de website een kort artikel over een materiaal en zijn eigenschappen. Een expert van Fifo Color vertelt waar je rekening mee moet houden. Daarnaast vragen we jou, de fotograaf, om foto’s te sturen waarbij je twijfelt over de juiste keuze qua materiaal. Als jouw foto wordt gekozen, leggen we deze voor aan Fifo en krijg je advies op maat!


Contact


Fifo Color B.V.
Pekstraat 1
8211 AB Lelystad
+31 (0) 320 275211
info@fifocolor.nl

Blijf op de hoogte via:
Twitter (@fifocolor)
Facebook (Fifo Color BV)