terug

Expositie Winnaars SO 2013

SO-exhibit low-01Vanaf 27 september is het werk te zien van de 3 winnaars van SO 2013.
De tentoonstelling is te zien bij Club ADCN en toont het werk van Carla Kogelman (Gold), Mike Harris (Silver) en Jouk Oosterhof (Bronze)
Het juryrapport van SO 2013 meldt over de inzending van Kogelman: “De inzending van Gold winnares Carla Kogelman overtuigde de jury. Volgens één jurylid gaat de serie zelfs recht door je hart. Er zit veel emotie in de beelden. De serie gaat over het Leven, maar de onderwerpen zijn hedendaags. Het is knap om die zo poëtisch te fotograferen. De compositie van de beelden zijn prachtig. Maar nog belangrijker: als geheel is de serie waanzinnig; op een tijdloze manier”
‘Samen Kijken’
Naast de SO Winners Exhibition is er een speciale tentoonstelling te zien die is voortgekomen uit een bijzonder experiment tussen fotografen van PANL en art-directors van de ADCN.
De expositie: ‘Samen Kijken’, toont de resultaten van een eyetracking onderzoek dat is afgenomen bij 10 fotografen en 10 art-directors die ieder individueel hebben gekeken naar de
genomineerde beelden van SO 2013.
Eyetracking meet de oogbeweging en rustpunten van de kijker. Zo kun je zien of er verschillen of overeenkomsten zijn in het kijken van een fotograaf of een art-director.
 eyetracking
Op 28 en 29 september kunnen bezoekers zelf een eyetracking test ondergaan. Het is bijzonder interessant om een eyetracker aan het werk te zien en verrassend hoe snel en chaotisch onze ogen over
een beeld heen glijden. Met de eyetracker meet je dus het kijkgedrag, waaruit je een analyse kunt maken. Zo zie je niet alleen HOE iemand kijkt maar ook wat iemand NIET ZIET.
Waar:
Clubhuis ADCN

Polonceau kade 17 ( Westergasfabriek)
Amsterdam
Openingstijden: vrij 27, zat  28 12.00 – 18.00 uur en zon 29 van 12 – 17.00 uur
De tentoonstelling duurt nog tot en met 25 oktober en is te bezichtigen tijdens kantoortijden.
Lees meer over SO 2013 in het komende nummer van Pf, nr. 6.