terug

Expositie fine art foto’s gerealiseerd met Mutoh Zephyr

De Belgische topfotograaf Stephan Vanfleteren exposeert momenteel onder de noemer ‘Portret 1989 – 2009′ in Gent (België). Bij de realisering heeft hij gekozen voor de Mutoh Zephyr UV-printer. Hiermee zijn 160 grootformaat fine art prints van portretten geproduceerd.

Vanfleteren’s beelden zijn geprint op grootformaat Vikupor Digital White foamboard panelen die variëren in grootte van 0,43 x 0,43 meter tot 1,2 x 1,5 meter. De Vikupor panelen (www.vink.be) werden gekozen vanwege hun verrassend goed imitatie van fine art fotopapier, met een vergelijkbare witte punt en oppervlaktestructuur.

Voor de afwerking van de met de Zephyr geprinte panelen is de nieuwe MACtac UV LUV3890 lamineerfilm (http://www.mactac.com/ gebruikt; vooral ter bescherming van invallend licht. Hierdoor hoefden de fotografische afbeeldingen niet met glas te worden afgedekt. Dit heeft als voordel dat de bezoekers, onafhankelijk van de kijkhoek, niet worden gehinderd door reflectie van licht.

Voor meer informatie over het realiseren van de grootformaat portretten voor de tentoonstelling ‘Portret 1989-2009′ van Stephan Vanfleteren, kunt u het volgende filmpje bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=ydoC2LNvCNQ

Voor een interview met Stephan Vanfleteren over de fotografie in deze expositie klik hier.

Meer informatie over de foto-expositie.