terug

Epson V850Pro scanner

Epson introduceert twee nieuwe scanners, de V800 photo en de V850 Pro. Het zijn universele film en vlakbed scanners, die ingezet kunnen worden om vrijwel alle vormen van fotografische originelen te scannen.
Epson Perfection V850 Pro scanner
Houders voor filmformaten van 35mm tot 4×5 inch worden meegeleverd. Beide scanners zijn voorzien van een systeem met twee objectieven, waarbij filmmateriaal met 6400 dpi kan worden gescand, opzicht materiaal met maximaal 4800 dpi. De Dmax van 4.0 zorgt ervaar dat ook de donkere delen van de originelen moeiteloos kunnen worden vastgelegd.
De filmhouders kunnen in hoogte versteld worden om de hoogste scherpte te bereiken, en de filmhouders zijn voorin van een glasplaat die geen Newtonringen veroorzaakt om grotere originelen vlak te houden. Bij de V850 worden twee exemplaren meegeleverd om sneller te kunnen werken.
Beide scanners zijn voorzien van de Digital Ice technologie om stof en krassen onzichtbaar te maken in de scans. Er wordt LED verlichting gebruikt, waardoor er geen opwarm tijd verloren gaat, na 1 seconde kan het scannen starten. Mede door het gebruik van de LED’s zijn de scanners heel energiezuinig en worden ze ook nauwelijks warm heel goed voor kwetsbare originelen.
De 850Pro gebruikt hogere kwaliteit optiek, wordt geleverd met de vloeistof optie om nat te scannen en Silverfast als scan software.
Epson Perfection V850 Pro scanner1